Even voorstellen

Jan van den Hout

“In iedere traan van verdriet glinstert een mooie herinnering”

Helaas kunnen wij het verdriet niet bij u weghalen, maar wel de zorg van een tot in de puntjes uitgevoerde uitvaart. Daardoor komt er ruimte voor mooie waardevolle herinneringen.
Mede hierdoor zijn nabestaanden beter in staat om het verlies te verwerken en met een goed gevoel terug te kijken op een persoonlijk passen en waardig afscheid van hun dierbare.
Ik zie het als mijn persoonlijke missie om u zoveel mogelijk mooie herinneringen te laten herinneren, vastleggen en koesteren en er samen met u enkele bij te maken. Hiervoor begeleid ik u in het vormgeven van de persoonlijke uitvaart naar uw wensen. U kunt rekenen op mijn oprechte betrokkenheid, eerlijk (ongevraagd) advies en het doorspreken van alle mogelijkheden waar u wellicht zelf nog niet aan gedacht hebt.

Toen ik in aanraking kwam met het uitvaart vak, kwamen persoonlijke - en werkervaringen op een bijzondere wijze bij elkaar. En hoewel buitenstaanders dit vaak een "koud" vak vinden, ervaar ik het in werkelijkheid meestal als heel warm.
Ook dat komt samen in mijn vak als dansleraar, want inmiddels geef ik al meer dan 25 jaar dansles aan mensen met een verstandelijke beperking, ook dit staat in het teken "voor en door mensen", daar draait het om.
Mensen verder willen helpen, het tot in de puntjes organiseren en verzorgen van bijeenkomsten, mensen coachen, dienstverlening, gastvrijheid en een verschil willen maken op elk niveau.

Intussen heb ik vele nabestaanden mogen bijstaan in het vormgeven van de gewenste uitvaart en de persoonlijke rouwverwerking. Het geeft mij een goed gevoel om te ervaren dat mensen vertrouwen hebben in het persoonlijke contact wat met hen wordt opgebouwd. Juist in deze periode waarin iedereen geraakt en verrast wordt door de eigen emotie. Het geeft mij voldoening dat ik mede door mijn inzet als persoon het verschil kan maken.
 

Mieke Peters

“De liefde blijft”

De vrouw in dit gezelschap van gedreven uitvaartverzorgers is Mieke Peters.
Als moeder, dochter en partner van… neem ik mijn persoonlijke levenservaringen mee in het gesprek met u. Luisterend oor, geduldig en warm, zo goed mogelijk invoelend wat uw wensen zijn.

In mijn werk heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen, vooral het doorgronden van drijfveren, persoonlijkheid en het inspelen op individuele behoeften speelden hierin een belangrijke rol.

Gecombineerd met ervaring in het bedrijfsleven, waar een meer zakelijke, hands-on mentaliteit werd gevraagd, heb ik kennis en vaardigheden opgedaan die ik bij Nemas goed kan inzetten.

Dit werk is geen “gewoon” werk;  je krijgt te maken met zoveel facetten en uitdagingen.
Het mooiste is dat ik kan werken voor en met mensen, precies datgene waar Nemas voor staat.
Uit het levensverhaal dat de familie met mij deelt, krijg ik een beeld hoe deze persoon in het leven stond.
Vervolgens zet ik mij volledig in om de uitvaartwensen en mogelijkheden zodanig te combineren om uiteindelijk een warme en persoonlijke uitvaart waar te maken.  Ik luister, adviseer en begeleid. Omdat ik open sta voor alle culturen, leefstijlen en levensovertuigingen is mijn werk altijd divers en elke keer weer bijzonder. 

Contact