Uitvaart kosten

Welke investering brengt een uitvaart met zich mee?

 
Deze vraag krijgen wij met enige regelmaat te horen. Mensen zijn toch benieuwd wat de kosten voor een (natuur)begrafenis of crematie zullen zijn.

Verschillende kosten

Wij willen dit natuurlijk graag netjes voor u op papier zetten. Om dit zo nauwkeurig mogelijk voor u te doen is het voor ons belangrijk dat u kenbaar maakt welke wensen u heeft ten aanzien van uw uitvaart. De kosten voor een begrafenis zijn anders dan die bij een crematie. De tarieven van begraafplaatsen en crematoria verschillen ook van elkaar. Een eindnota zal altijd bestaan uit kosten die wij u persoonlijk in rekening brengen voor diensten die wij verzorgen en doorberekende kosten. Dit zijn kosten die wij doorbelast krijgen van bijvoorbeeld een crematorium. Een crematorium stuurt een factuur naar ons en wij berekenen deze kosten één op één aan u door. Crematiekosten en begraafplaatskosten zijn doorgaans vastgesteld. Andere kosten zijn variabel en hangen af van uw wensen; bijvoorbeeld waar en hoe wordt de overledene opgebaard? Is er wel of geen rouwbezoek of aparte condoleance?
 

Welke keuzes maakt u?

Welk type kist kiest u uit (van eenvoudig tot zeer luxe). Hoeveel rouwkaarten moeten er gedrukt worden. Wel of geen rouwadvertentie? En waar wordt deze geplaatst? De rouwstoet met wel of geen inzet van volgauto’s. Eventuele kosten van bloemstukken. Maar denkt u bijvoorbeeld ook aan kosten van een mortuarium wanneer iemand in een ziekenhuis komt te overlijden. Het aantal belangstellenden dat bij de uitvaart aanwezig is en de consumpties die na afloop worden genuttigd brengen een belangrijke variabele kostenpost met zich mee.
 

Geen verrassingen

De gemiddelde kosten van een crematie zijn lager dan van een begrafenis. Zoals uit voorgaande blijkt, hangt het af van uw keuzes of deze kosten hoger of lager uitvallen. Wij willen u goed adviseren zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Wij maken graag een afspraak met u en zetten dan alles helder op papier.

Neem contact op via 06-330 56 250 of info@nemasuitvaartverzorging.nl
 
 

Contact