Uitvaartkisten & alternatieven


 
 

Bij een uitvaart hoort voor veel mensen een kist bij die aansluit bij het leven of de wensen van de overledene. Wij kunnen u daarbij een keuze laten maken uit een zeer ruim assortiment passend bij uw budget. Er zijn kisten zonder veel opsmuk met gladde grepen, of blanco kisten die nabestaanden zelf kunnen "versieren" met verf of stiften. Kijk wat bij u past en waar de overledene voor stond, voor meer inspiratie kunt u ook naar de pagina Originele Uitvaart Ideeën gaan.

fotoimpressie

Ook in het luxere segment is de keuze enorm groot. Een verhoogde kist met een mooie sierrand, een diversiteit aan grepen van ijzer tot touw. ​Een rand met houtsnijwerk, een satijnen binnenbekleding, of een zeer strak model met een rvs greep in de vorm van een strakke lijn. ​Ook een kist naar Amerikaans voorbeeld, waarvan de helft open gezet kan worden is mogelijk.

Het is ook mogelijk om in een zogenaamde wikkeldoek te worden begraven of gecremeerd. De overledene wordt in een kleed gewikkeld waarbij een eventuele opbaring met het gelaat vrijgehouden ook mogelijk is. In de doek gewikkeld wordt de overledene daarna op een opbaarplank of rieten baar gelegd.  Wij hebben hier ervaring mee, voor nabestaanden heeft deze vorm een "warmer" karakter. Het daagt ook meer uit tot aanraken en aaien, want het omhulsel is zacht en warm.

Een rieten mand of de inmiddels ontwikkelde "eco" kist wordt vooral gekozen bij begrafenissen in de natuur, waarbij dit vaak ook een vereiste is van de natuurbegraafplaats. Een warme en zachte uitstraling geven de kisten die omkleed zijn met katoen, van effen tot een uitbundiger variant. Hierbij is ook de mogelijkheid om deze met tekeningen te versieren, direct op de stof met stift, of het vastspelden van de tekeningen op de stof.

 

Contact