Vingerafdrukken

Vingerafdrukken.
Hoe ga je daar mee om en wat kun je er mee?

 Er is de laatste tijd veel ophef over het gebruik van de vingerafdruk ten behoeve van een waardevolle, tastbare herinnering na overlijden van een dierbare.
 
Om hierover helderheid te verschaffen deze informatie.
 

Hoe zou de procedure  moeten zijn?

  1. Diegene die de gesprekken met u voert namens de door u gekozen uitvaartonderneming zal u de vraag moeten stellen of u het op prijs stelt als er een vingerafdruk van de overledene genomen gaat worden.
  2. Bij het antwoord Ja mag u er vanuit gaan dat dit ook uitgevoerd gaat worden. Wij doen dit met een elektronisch systeem. Bij voorkeur waar de nabestaanden bij zijn, en waar ze ook een actieve rol in kunnen spelen. Daar waar het aankleden van iemand die dood is "een brug te ver" is, kan het bedienen van de telefoon wel goed voelen. Op die manier kan toch de verbinding worden gelegd, en doen we het samen.
  3. Bij het antwoord Nee is de uitvaartonderneming niet gerechtigd om de vingerafdruk af  te nemen.  Het gevolg hiervan is dat er dus ook geen afdruk opgeslagen of bewaard kan worden.
 
Indien u kiest voor de optie om geen vingerafdruk te laten maken dan is dit natuurlijk een onherroepelijke keuze. Na de begrafenis of crematie is een vingerafdruk niet meer mogelijk.
 
Bij twijfel kunt u altijd een vingerafdruk laten maken. Hieraan zijn bij ons geen kosten verbonden.
 
Wel is het zaak om een vingerafdruk zo snel mogelijk te maken na het overlijden van uw dierbare.
Dit om een zo best mogelijke kwaliteit van de vingerafdruk te realiseren zodat de mogelijkheden ook optimaal benut kunnen worden.
 
Indien u kiest om een vingerafdruk te laten maken dan heeft u wellicht al een idee wat u daarmee wilt laten  maken. Indien u dat nog niet weet dan gaat er een  wereld aan mogelijkheden voor u open. Vingerafdrukken kunnen gebruikt worden voor bewerking met (edel) metaal, leer, aardewerk, glas, étc.. Een aantal bekende voorbeelden van gebruik van de vingerafdruk zijn, in een ring, hanger, armband, in of op glas, op een urn.
Denkt u bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een vingerafduk op de trouwring, een hele mooie verbinding.