Crematie Tilburg

U oriënteert zich waarschijnlijk op het regelen van een crematie in Tilburg of in Goirle. Daarbij moet worden gedacht aan de plaats van opbaren, het uitzoeken van de kist, de locatie van de crematie, de rouwkaart en het draaiboek van de afscheidsceremonie.
Er moet in korte tijd dus veel geregeld worden door de nabestaanden en Nemas helpt u graag bij het organiseren van de crematie. Nemas neemt graag al uw zorgen uit handen zodat u kunt genieten van een mooi en liefdevol afscheid. We luisteren naar uw verhaal en uw wensen, daar geven we advies over en zo zorgen we samen voor een crematie die aan uw wensen voldoet.
 
U kunt ten alle tijden contact met ons opnemen voor een aannamegesprek of na het overlijden van een dierbare op dit nummer: 013 - 5300 196
 
Verder kunt u op deze pagina nog aanvullende informatie vinden over het regelen van een crematie binnen de gemeenten Tilburg en Goirle.
 

Wat moet er geregeld worden bij een crematie?

Elke crematie is natuurlijk anders, aangezien iedereen andere wensen en behoeften heeft. Er zijn echter wel een aantal dingen die bij elke crematie voorkomen.
Ten eerste moet de huisarts geïnformeerd worden, daarna moet het overlijden gemeld worden bij de uitvaartverzorging, dit kans bij ons op het nummer 013- 5300 196. Er kan dan gekozen worden voor een thuisopbaring of een opbaring in een uitvaartcentrum. Na deze keuze kunnen familie en vrienden ingelicht worden van het overlijden van uw dierbare.
Verder kunnen er nog administratieve zaken uitgezocht worden, zoals bankrekeningen, abonnementen en verzekeringen.
Na het regelen van de administratieve zaken moet er nagedacht worden over de crematie zelf, zoals: Na de crematie kunt u als nabestaande nog een grafsteen laten maken, ook kan er een urn of een ander herinneringsproduct aangevraagd worden. Ook moeten de lidmaatschappen, verzekering en rekeningen opgezegd worden. Ook moet het huis verkocht worden/ de huur opgezegd worden als de overledene alleen woont.
Nemas denkt graag met u mee over mogelijkheden van de wensen van u, zodat de crematie zo verloopt zoals uw dierbare dat graag had gewild.
 

Welke crematoria zijn er in de gemeenten Tilburg en Goirle?

Een crematorium vindt logischerwijs plaats in een crematorium. In de gemeenten Tilburg en Goirle wordt er bij het regelen van een crematie vaak gekozen voor de volgende crematoria: Nemas verzorgt alle vormen van uitvaart en dus ook crematies. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er goed samengewerkt wordt met de crematoria in de regio zodat de crematie zo goed mogelijk geregeld wordt.
 

Waar bevinden zich de crematoria in de gemeenten Tilburg en Goirle?

 Er zijn een aantal crematoria in de regio Tilburg en Goirle die een goede naam hebben en waar Nemas ook nauw mee samenwerkt. Dat zijn de volgende crematoria:
 

Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg

 
De stichting Beheer Crematorium voor Tilburg en omstreken werd in 1984 opgericht. Twee jaar na de oprichting werd op 3 december 1986 het crematorium Tilburg geopend en sindsdien verzorgen ze crematies in de regio.
Het team bestaat tegenwoordig uit ruim 40 medewerkers die voor u klaarstaan om de crematie goed te laten verlopen.
Het crematorium Tilburg kent 4 aula’s met zitplaatsen die variëren van 50 tot 200 personen en ook kan er gebruikt gemaakt worden van een koffiekamer.
Het crematorium is gevestigd aan de Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg.
 

Crematorium Hilvarenbeek, Beekseweg 22b, 5087 KB Diessen


Het crematorium Hilvarenbeek is gevestigd in de gemeente Diessen en staat in een mooie natuurlijke groene omgeving. Het uitvaartgebouw bevat een rouwkamer en crematorium, zodat de gehele uitvaart op 1 locatie kan worden geregeld.
De ruime aula biedt plek voor 125 personen en er zijn genoeg faciliteiten om de uitvaart naar wens te laten verlopen.
Het crematorium is gevestigd op de Beekseweg 22b, 5087 KB Diessen.
 
Crematorium Oosterhout, Florynstraat 60, 4903 RM Oosterhout
 
Het Yardenhuis in Oosterhout is het eerste crematorium van Yarden dat gevestigd is in Noord-Brabant. Het pand is gemaakt van hout en is daarmee milieuvriendelijk en makkelijk in grootte te verstellen.
Het Yardenhuis beschikt over 1 aula en 1 restaurant en de nabestaanden krijgen het alleenrecht, wanneer er gereserveerd is zijn er geen andere families aanwezig.
De aula bestaat uit 150 zitplaatsen en dit kan uitgebreid worden naar 300 zitplaatsen als de ontvangstruimte ook gebruikt wordt voor het afscheid.
Het Yardenhuis ligt aan de Florynstraat 60, 4903 RM Oosterhout.
 

Waarom kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis?

Er zijn een aantal redenen waarom u het beste zou kunnen kiezen voor een crematie wanneer u komt te overlijden. Er zijn natuurlijk persoonlijke redenen waarom mensen liever gecremeerd willen worden, maar er zijn ook nog andere redenen te bedenken.
Ten eerste is het financieel aantrekkelijker om te cremeren in plaats van te begraven, want er hoeven dan geen kosten gemaakt te worden voor een grafsteen en grafrechten.
Een crematie kan echter wel duurder worden dan een begrafenis, dat ligt aan de wensen die u zelf heeft. Bijvoorbeeld de locatie van het afscheid, het rouwvervoer, het gebruik van een koffiekamer etc.
Als u zich laat begraven en dus een eigen graf aangewezen krijgt, moeten uw nabestaanden ook uw graf onderhouden. Bij cremeren is dit niet het geval.
Als u zich laat cremeren hebben de nabestaanden de keuze om uw as mee te nemen naar huis of dat de as wordt uitgestrooid. Als uw nabestaanden de keuze maken om de asresten mee te nemen naar huis dan kunnen ze hiervoor een urn of as sieraad aanschaffen, zodat uw as op een plek is waar zij zich fijn bij voelen.
 

Waarom kiezen voor Nemas?

Nemas is een bekende en betrouwbare naam in de gemeenten Goirle en Tilburg.
We doen er alles aan om een passend afscheid voor uw dierbare te regelen en we doen dit graag samen met u, zodat we de wensen van u kunnen omzetten naar mogelijkheden.
Een van onze uitvaartverzorgers (verwijzen naar “even voorstellen“ pagina) gaat graag met u aan tafel om deze wensen gezamenlijk te vervullen.
 
U kunt ten alle tijden contact opnemen met ons als u vragen heeft over onze werkwijze en hoe wij de crematie voor u zouden kunnen regelen. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 013 - 5300 196, door ons te mailen op het volgende e-mailadres: info@nemasuitvaartverzorging.nl of door onderstaand formulier in te vullen.
 • Welke kleding draagt de overledene
 • De keuze van de kist
 • Of er rouwbezoeken mogelijk zijn
 • Of er een rouwboeket gewenst is
 • Of er een rouwkaart wordt verstuurd
 • Met welke rouwauto de overledene wordt vervoerd
 • De foto’s en muziek tijdens de afscheidsbijeenkomst
 • De invulling van de condoleance.
 • Crematorium Tilburg
 • Crematorium Hilvarenbeek
 • Crematorium Oosterhout

Contact