Natuurbegraafplaatsen in de regio

Natuurbegraven in de regio Tilburg- Goirle-Riel-Alphen-Chaam-Gilze-Rijen- Dongen-Hilvarenbeek- Esbeek-Reusel-Moergestel-Oisterwijk-Udenhout-Berkel-Enschot

 

In de regio Goirle  / Tilburg zijn 4 natuurbegraafplaatsen te weten:

  • Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen (N-Br)
  • Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek 
  • Natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer
  • Bos van de Heilige Geest in Oost-/West Middelbeers

Iedere natuurbegraafplaats heeft een eigen signatuur en bijzondere plekken voor begraven en bezinning. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het houden van een waardige ceremonie om de overledene te herinneren en te eren. Naast de verschillen in het landschap zijn er ook verschillen in tariefstelling en tijdsduur van het grafrecht.
 
Er wordt steeds vaker voor begraven op een natuurbegraafplaats gekozen. Hiervoor zijn diverse redenen:

  1. De mooie natuurlijke omgeving.
  2. Eeuwige grafrust.
  3. Geen onderhoud aan het graf.

Een korte introductie

 

Natuurbegraafplaats De Hoevens

Natuurbegraafplaats De Hoevens is een fijne en toegankelijke plek waar iedereen naar toe kan komen om, te midden van nieuwe natuur, zijn of haar dierbaren te begraven, te herinneren, te wandelen en/of te bezinnen. Met een unieke afscheidslocatie voor het houden van een persoonlijke ceremonie en condoleance.


Binnen de coulissen van een eeuwenoud en duurzaam beheerd landgoed biedt Natuurbegraafplaats de Hoevens de unieke mogelijkheid om een dierbare te begraven, midden in de natuur. Het is echter méér dan een begraafplaats en afscheidslocatie op een mooie plek. Het is ook een ‘zijnsplek’. Waar oprechte aandacht is voor de mens, zowel bij leven als bij dood. En waar de prachtige omgeving, de eenvoud van de natuur en de stilte ‘lichtheid’, kracht en troost bieden om met het verlies van een dierbare om te gaan.

Het is een bijzondere locatie waar een natuurlijk evenwicht is tussen leven én dood. 

 

Natuurbegraafplaats De Utrecht

Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ is een plek waar alles draait om waarden en menselijkheid. Met een perfecte dienstverlening en een eerlijke en transparante bedrijfsvoering. Het is een plek waar u zich gerespecteerd en welkom voelt.


Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ biedt natuurlijk ‘eeuwige rust in de natuur’. ‘De Utrecht’ biedt u en uw nabestaanden vooral tijd – tijd om uw dagelijkse beslommeringen los te laten en eenvoudigweg te zijn. als u hier rondloopt hebt u geen agenda nodig. In de stille beslotenheid van de verschillende landschapstypen verdwijnen de beslommeringen van alledag vanzelf en versmelten de gebroken momenten tot een vloeiend en tijdloos nu, dat u de ruimte geeft om los te laten, te bezinnen en terug te keren tot uzelf.

 

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Dichtbij de Loonse en Drunense Duinen omlijsten drie hoofdpaden het kenmerkende mozaïeklandschap met een lichtgroen hart. Bossen, statige lanen en kruidenrijke akkers kenmerken het natuurgebied dicht tegen de stadsrand van Tilburg en de dorpskernen De Moer en Loop op Zand. In het groene hart van Brabant biedt natuurbegraafplaats Huis ter Heide de mogelijkheeid voor een laatste rustplaats in de natuur.
Er staat een "veldschuur" waarin in een warme omgeving de uitvaartplechtigheid kan worden gehouden.
Binnen voorzien van moderne technieken, en met een schitterend weids uitzicht over de omliggende natuur.
Wij hebben ook ervaring met het vieren van het leven tijdens een plechtigheid onder de spantent, waarbij de verbinding met de natuur nog intenser kan worden beleefd. 

Contact