Cremeren

Sinds het begin van cremeren wordt er jaar op jaar meer en meer gekozen voor het cremeren van de overledene. Geen graf om te verzorgen, minder kosten, de uitgebreide mogelijkheden voor as memorabilia en de ruimte voor een meer persoonlijke afscheidsdienst zijn, naast de persoonlijke voorkeur, veel genoemde redenen om te kiezen voor cremeren.

Naast de technische kant, het crematieproces, zijn de mogelijkheden voor de invulling van de herdenkingsdienst heel ruim. Muziek, foto’s, filmpje, rituelen en waardevolle persoonlijke verhalen.

Een crematie kan voorafgegaan worden door een plechtige kerkdienst, een afscheidsdienst in de aula van het crematorium of een (intiem) samenzijn op een andere locatie. Deze locatie, waarbij mooie herinneringen worden opgehaald, kan onder andere thuis, in de natuur, de favoriete  horecalocatie zijn. Na de dienst op een externe locatie wordt de overledene, al dan niet in besloten kring, naar het crematorium gebracht.

Bij het crematorium is dan de mogelijkheid om nog voor de laatste maal afscheid te nemen. Ook is het een optie om aanwezig te zijn bij de invoer in de ovenruimte.
 
De meeste crematoria hebben herdenkingsmogelijkheden voor gezelschappen van 5 tot 250 personen. In geval van extra aanwezigen is het vaak mogelijk dat een deel van de belangstellenden plaats kan nemen in de koffiekamer om de plechtigheid op schermen te volgen.
 

Meer weten over de mogelijkheden of direct informatie?

Vul het formulier hieronder in of bel direct met 013-530 0196 /  06-33056250 (24/7 bereikbaar)

 

Voor de regio Goirle/Tilburg e.o.

Crematorium Tilburg
Crematorium Hilvarenbeek (Diessen)
Crematorium Oosterhout


 

Contact