Natuurbegraven

Natuurbegraven:

Een relatief nieuwe manier voor de teraardebestelling is die van natuurbegraven. Bij die keuze komen diverse belangrijke motieven samen: over de gehele looptijd  lagere kosten (in vergelijking met totale kosten van begraven op een gewone begraafplaats), geen zorgen voor de nabestaanden, maar wel een plek om naartoe te gaan, eeuwige grafrust.

Meer weten over de mogelijkheden of direct informatie?


Vul het formulier hieronder in of bel direct met 013-530 0196 /  06-33056250 (24/7 bereikbaar)

 

De voordelen van natuurbegraven

Natuurbegraven is een mooie en duurzame manier van begraven. Na de begrafenis ontfermt de natuur zich over het graf, zodat dit na verloop van tijd weer één wordt met de omgeving. Families kunnen de plaatsaanduiding krijgen, zodat ze ook na jaren de precieze plaats terug kunnen vinden.

Voor veel mensen een zwaarwegend motief: eeuwigdurende grafrust (indien hiervoor gekozen wordt).
Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd.

Bij natuurbegraven heeft u alle vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats (binnen de gestelde kaders), de uitvaartceremonie en condoleance, zolang respect voor de overledenen en de natuur maar voorop staan.

De nabestaanden hebben een bijzondere gedenkplek in een prachtige omgeving. En dat zonder zorgen om onderhoud of grafrechten.

Het laatste voordeel van natuurbegraven is de veelal voordeligere tariefstelling. Dit tarief is, als je het vergelijkt met alle kosten op een reguliere begraafplaats voor een vergelijkbare periode, afhankelijk van de tarieven van de lokale natuurbegraafplaats, vaak lager dan op een “gewone” begraafplaats. Geen kosten voor onderhoud, een grafmonument of de verlenging van het grafrecht, is voor veel mensen een belangrijk argument om te kiezen voor natuurbegraven. Daarnaast is de beslissing voor een verlenging van het grafrecht ook iedere keer een emotioneel beladen keuze.
 

Natuurlijk heeft begraven op een natuurbegraafplaats ook nadelen:

Een natuurgraf wordt niet onderhouden. Dat scheelt enerzijds tijd en kosten; anderzijds zullen er dus diverse planten op het graf gaan groeien. Onkruid wordt niet weggehaald.

Hoewel genoteerd wordt waar het graf op de natuurbegraafplaats precies ligt, zal er geen blijvend gedenkteken geplaatst worden.

Veelal zal de natuurbegraafplaats zich niet in de eigen woonplaats van de overledene en diens nabestaanden bevinden, waardoor het soms wat organisatie vergt om het graf te bezoeken.

Begraven in de natuur: kist of urn?

Bij natuurbegraven wordt de kist begraven in een natuurgraf. Een andere mogelijkheid is een urngraf op een natuurbegraafplaats. U combineert dan de voordelen van cremeren met de voordelen van begraven in de natuur.
Als u een uitvaart op de natuurbegraafplaats overweegt dan helpen wij u vakkundig en met gevoel in het vormgeven van de uitvaart. Wilt u hier vrijblijvend advies over neem dan gerust contact met ons op.
 

Locaties in de regio Goirle /Tilburg e.o.:

Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen (N-Br.)
Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer
Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest in Oost- en West Middelbeers


 

Contact