Wensenboekje

Gemakkelijk en prettig uw uitvaartwensen vastgelegd

Praten over uw eigen uitvaart is niet alledaags en wellicht ook ongemakkelijk. Maar het brengt veel voordelen mee. Vastgelegde uitvaartwensen geven rust en richting. Voor uzelf en voor uw nabestaanden.
De uitvaartwensen vastleggen kan lastig zijn, want tja… over de dood praten en denken is en blijft moeilijk, vooral als het gaat om uw eigen dood en afscheid. Het kan moeilijk zijn, maar het maakt het voor uw nabestaanden makkelijker om een mooi en passend afscheid te regelen. Het biedt hen houvast om te weten hoe u uw uitvaart het liefst zou willen hebben. Zij willen namelijk een mooi laatste afscheid voor u organiseren en het liefst zoals u het zou hebben gewild. Als ze aan deze laatste wensen tegemoet kunnen komen geeft hen dat ook weer een geruststellend en goed gevoel. 
 

"Waarom zou ik nu al moeten nadenken over hoe mijn uitvaart er uit moet komen te zien?"

Wat zijn de voordelen van het vastleggen van uw uitvaartwensen? 
Op deze manier heeft u toch nog een vorm van controle hebt over uw eigen uitvaart.
Met een zelf ingevulde uitvaart zet u de toon voor hoe u herinnerd wilt worden: een ingetogen sfeer zorgt namelijk voor een andere laatste herinnering dan een wat meer feestelijke en vrolijke sfeer.
Voor de nabestaanden is het erg fijn als de uitvaartwensen al eens zijn besproken of ergens zijn vastgelegd. Na het overlijden zitten zij natuurlijk in diepe rouw.
Het regelen van de uitvaart vergt veel tijd en inspanning, waardoor er nauwelijks ruimte overblijft om fatsoenlijk te rouwen.
Uw uitvaartwensen vastleggen zorgt er voor dat zij niet achterblijven met vraagtekens rondom de invulling van de uitvaart en andere moeilijke keuzes, waardoor zij zich meer kunnen bezighouden met de rouw.
Door je uitvaartwensen vast te leggen en deze met ons te bespreken kunnen wij u inzicht in de te verwachten kosten van de uitvaart geven. Dit bedrag kunt u reserveren door hiervoor te sparen of eventueel een (extra) verzekering hiervoor afsluiten.
 

Uw wensenboekje aanvragen